Tantra

Tantra

Tantra is de kunst van het liefhebben: jezelf, het leven, de ander.

Hoe vaak willen we het niet anders: onszelf, het leven, de ander?

Tantra gaat o.a. over bevrijding, ruimte in jezelf. Tantra geeft een algeheel gevoel van vrijheid zonder dat dat betekent dat álles maar moet, mag en geoorloofd is. Respect voor je eigen grenzen, manier en tempo van groei en wederzijds respect voor de mensen om je heen zijn wat dat betreft essentieel. In tantra moet niets en hoeft niets. Bloot zijn is voor tantra niet essentieel, alleen voor sommige oefeningen of massages uiteraard wel.

www.tantra.nl

 

Specifieke doelgroepen:

In een cirkel van vrouwen ontmoet je jezelf op een speelse manier in een veilige sfeer. Nieuwsgierigheid, respect, subtiliteit en genieten staan voorop.

Tantra betekent 'weven', de vaak tegenstrijdige aspecten van een mens tot een geheel weven.

Bij Tantra word je uitgenodigd nergens naar toe te moeten, maar te mogen zijn met wat er op het moment is, zoals je verlegenheid, je weerstand, je trots, je ontroering, je ongeduld, je kracht etc. Tantra neemt je vitale, seksuele energie als uitgangspunt.

Deze energie heb je namelijk niet alleen voor de erotiek maar is de bron van je levendigheid en je creativiteit. Deze energie kun je laten stromen door meditatie, adem- en lichaamswerk, tantrische oefeningen en -rituelen. Het gaat om gewaarworden, ontspannen, luisteren, (aan)raken en je laten raken, je openen/afsluiten.

www.tantravoorvrouwen.nl/index.html

 

Contact met mannen:

Als homo-mannen (en dat staat ook voor bi-mannen) kom je in contact met andere homo-mannen. Je herkent iets in elkaar, je voelt plezier of erotische, seksuele aantrekkingskracht. Contact inspireert en geeft energie. Tegelijkertijd kun je je ook onhandig of geremd voelen in het contact. Je weet eigenlijk niet goed wat je wilt met de ander en je laat het contact maar lopen.

Als we weten wat onze verlangens en angsten in het contact zijn, kunnen we makkelijker met anderen omgaan. Dan hoeven we geen rol meer te spelen, maar kunnen we onszelf zijn. Contact met jezelf en de andere homo-man, is een belangrijk thema binnen gaytantra.

www.gaytantra.nl

 

Bij de school of 'Erotic Massage' zijn veel instructieve DVD’s verkrijgbaar:

www.eroticmassage.com