Vergoedingen

Vergoedingen seksuologische hulpverlening door zorgverzekeraars 2020.

De vergoeding van eerstelijns seksuologische zorg uit de basisverzekering is gewijzigd met ingang van 1 januari 2014. Minister Schippers heeft seksuologische klachten/problemen uit de vergoedingen van de zorgverzekeraars geschrapt. Vanuit de basisverzekering wordt m.i.v. 2014 seksuologische hulpverlening niet meer vergoed. Er zijn uitzonderingen die nog wel voor vergoedingen in aanmerking komen. Raadpleeg daarom altijd vooraf uw polisvoorwaarden en overleg vooraf met uw verzekeraar. De verantwoordelijkheid voor het verkrijgen van een vergoeding ligt altijd bij u zelf.

In veel gevallen wordt hulp bij seksuele problemen niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Het zou echter kunnen dat u wel aanspraak op vergoeding kunt maken vanuit uw aanvullend pakket. De volgende verzekeraars vergoeden in sommige van hun aanvullende pakketten seksuologische hulpverlening, mits verleend door seksuologen NVVS. U heeft hiervoor wel een verwijsbrief van de huisarts nodig. 

VGZ, Univé, IZA, Nedasco/VGZ, UMC, United Consumers/VGZ, De Goudse
Salland Zorg en Salland Zorg Direct
Zorg en Zekerheid

Bij een aanvullend pakket vergoeden alle verzekeraars een gedeelte van een consult tot een bepaald maximum. Het is raadzaam om zelf uw polisvoorwaarden er even op na te slaan. Mocht u op de website van uw zorgverzekeraar geen duidelijke informatie hierover kunnen vinden, dan adviseren wij u om zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om navraag te doen over de mogelijkheden voor vergoeding en te zorgen dat mogelijke toezeggingen schriftelijk (bijv. per e-mail) worden bevestigd. 

Vergoeding vanuit het basispakket is alleen nog mogelijk als u door uw huisarts verwezen bent naar de GGZ en er sprake is van een parafilie, genderidentiteitstoornis, hyperseksualiteit of als er seksuele problemen zijn die samengaan met een andere psychische stoornis. In deze gevallen moet er een zogeheten DSM-diagnose gesteld worden door een daartoe bevoegd hoofdbehandelaar: een GZ-psycholoog, psychiater of psychotherapeut. 

Ook kan het zijn dat u een seksuoloog kunt consulteren in aansluiting op een behandeling bij een gynaecoloog of uroloog, waarbij vergoeding vanuit het basispakket soms wel mogelijk is. We raden u aan om zelf eerst bij de gynaecoloog of uroloog, bij wie u in behandeling bent te informeren of dit het geval is.

Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeraar en/of de zorgaanbieder is gecontracteerd. Of de zorgaanbieder is gecontracteerd is niet altijd een voorwaarde als u in het bezit bent van een restitutiepolis. Met een restitutiepolis bent u over het algemeen vrij in de keuze van uw zorgaanbieder. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om (een deel van) de behandeling zelf te betalen. U komt dan misschien in aanmerking voor een restitutie via het belastingstelsel.

Het Seksuologie Centrum Amsterdam heeft momenteel geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat u voor elk consult zelf dient te betalen. Er worden geen nota's verstuurd. Betaling kan contant of per PIN na het consult. Een PIN-automaat is op de praktijk aanwezig.

Consult soort ^^^ Standaardprijs*** Gereduceerd tarief ###
Individuele sessie: (50 minuten) €  90,= €   75,=
Paar sessie (50 minuten) € 120,= €  100,=
Intakegesprek (90 minuten) € 120,= €   90,=
5 gesprekken (individueel) $$ € 400,= € 350,=
5 gesprekken (paar)            $$ € 450,= € 400,=

^^^       De tarieven zijn gelijk voor videoconsulten en/of persoonlijke consulten, die plaats vinden face-to-face, op de praktijk.

***       Indien u niet woonachtig bent in Amsterdam gelden er mogelijk andere prijzen, de consultprijs kan worden verrekend met passantentarief huisartsconsult.

###      Het gereduceerd tarief is voor studenten en mensen met minder financiële draagkracht, mits zij die niet vergoed krijgen door hun zorgverzekeraar. Mocht er wel sprake zijn van vergoeding door uw zorgverzekeraar dan gelden de standaardprijs voor individuele of paren therapie.

$$       De aanbiedingsprijs van 5 gesprekken geldt alleen indien er geen sprake is van vergoeding door de zorgverzekeraar. Mocht er wel sprake zijn van vergoeding door uw zorgverzekeraar dan geldt de standaardprijs voor een individuele of paar sessie.

Gelieve tijdig contact op te nemen bij verhindering - minimaal 1 dag van tevoren. Bij niet verschijnen zonder te annuleren wordt het gehele consult bij u in rekening gebracht.

Uiteraard kunt u ook telefonisch een afspraak maken voor (video)kennismakingsgesprek maximaal 15 minuten), dit is gratis.

Als u nog vragen heeft over bovenstaande informatie neemt u gerust contact met ons op.

 

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.